Glasögoneffekten

Nu när jag har typ hornhinneinflammation, så måste jag ha glasögon. Har även linsförbud i fyra (!?!) veckor. Helt befängt. Men, nu när jag har glasögon så förvandlas jag till en liten osäker sprätt som jag var när jag var 13-14 och gick i sjuan. Jag hatade dessa glajjer, och när jag gick mellan lektionssalarna eller på lunch, så vågade jag inte visa mig i glasögon för alla nior, för jag tyckte att jag såg ut som en nörd.

Och man blir ju lite som en nörd när man ska styra upp glasögona på näsan och sådär. Men det är märkligt att allt självförtroende också försvinner. Så fort jag tar på mig dem, så vill jag inte att folk ska titta på mig, jag tycker att jag är en tönt, jag vill inte prata med någon, jag vill egentligen bara sjunka ner genom jorden. Detta är ju fruktansvärt ovuxet av mig...





Torsdag hela veckan

Idag hade jag torsdag. Igår hade jag torsdag. Imorrn är det torsdag. Så det är ju verkligen på tiden! Det är ju inte ovanligt att man ligger en dag före/efter. Men i tisdags, när jag hade torsdag, det är inte okej. Men men. Snart är denna arbetsvecka över. Bortsett från 2 kvällspass till helgen, både fredag och lördag blir det drinkblandning på 5ive/schlagerklubben. Trevligt med en nykter helg + mer lön + dricks. Sparar mig lite till Jonnas fest nästa helg! Har tom beställt en sprillans ny klänning - kvällen i ära.

Fina vänner!

Idag när jag var på lasarettet, så fick ja vänta i tusen år (såklart). Så jag tog tillfället i akt att läsa igenom lite gamla sms, och radera skräp och sådär. Såg då detta söta sms som jag fick av Jonnis i fredags: du Är bäst i hela världen Saris, den som säger annat är dödens . Vi var på fest på olika håll. Hon skickade det typ halv 2, men jag minns inte riktigt att jag fått det. Glad blir man även ett par dagar efteråt!

Bedövad i ögat.

Japp. Idag blev jag bedövad i ögad. Det var en mycket märklig känsla. Alla har vi blivit bedövad i munnen, vid tandläkarbesök. Känslan när man går - eller när bedövningen släpper, är ju skumt. Men i ögat?! Det var skumt fo real!

Läkarn droppade också röd färg i ögat. Och petade mig i ögat med en petare och tops (därav bedövningen). Men tyvärr vet jag fortfarande inte vad som är fel på mitt lilla öga. Ska på ögon imorn, så ska någon superläkare kolla på det också. Hoppas allt går bra. Skulle vara tråkigt om jag blev blind, tappade hornhinnan, eller blev tvungen att bära glasögon för resten av mitt liv. Har ju i vanliga fall linser. Men nu när det är knas så blir det glajjer. Inte det minsta kul.

När allt inte ordnar sig

Och det helt plötsligt känns som om man inte längre har några val kvar... då vill man slänga saker i väggen, ställa till med en scen, skrika osv.
Nu måste jag höra av mig till Markservice senast måndag den 4:e. Och jag får då jobba från Maj, typ samma dag som jag kommer hem från Turkiet om jag så vill. Får kontraktet till sista oktober. Jätteskönt att ha fast så pass länge ändå. Men det blir ju lite samma sak, jag blir ju ändå arbetslös till hösten/vintern.


Men jag kan ju inte chansa på Vattenfall. Det vore naivt, befängt, dumt, idiotiskt, konstigt osv. Men jag kommer att sakna det här. Så jäkla mycket. Ska hålla utkik på hemsidan, så fort möjligheten finns att börja jobba här igen, ska jag ta den. Men att chansa är ju fruktansvärt dumt.

Cuba Libre

Ah, man kan inte annat än längta till helgen....


Working class hero

Det är ju inte varje dag som man kan faktiskt ha en möjlighet att välja jobb. Ofta är det ju att man tar vilket jobb som helst, för vilken lön som helst och sådär. Men just idag står jag i ett vägskäl.

Jag måste höra av mig snart till Markservice om jag vill jobba där. Jag får inte veta förrän om 2-3 veckor, om jag får fortsatt jobb på Vattenfall. Detta innebär, att om jag inte väljer Markservice, och får jag sparken från Vattenfall, och sen så  står man där i början på Maj och ska försöka söka sommarjob. Vilket är omöjligt.

Jag ska ju inte säga att det är en framtidsvision att jobba på Vattenfall, men heller med jobb än utan liksom. Men frågan är om man ska chansa på tillsvidaretjänst på Vattenfall, eller en säsong på Markservice (och bli arbetslös till hösten istället). Jag älskar kollegorna på båda jobben, så jag kan ju inte avgöra mitt val baserat på det. Arbetsuppgifterna är lika ostimulerande vilket som, så det spelar inte heller så stor roll.

Att bli arbetslös till hösten känns medium, så därför lutar det mest nu åt Vattenfall. Men frågan är ju om man ska våga chansa?

Knädator

Må du överleva i åtminstonde en timme!

Den har drabbats av blåskärm och diverse felmeddelanden. Känns inte super, men jag håller tummarna att den ska överleva så pass länge att jag kan flytta över mina bilder. Har ju inte superhöga förhoppningarn, men det gick ju bra att starta den i felsäkert läge, så jag håller tummar och tår!

Dock känns det mediumbra att behöva köpa en ny. Man får ju veta skatteåterbäringen antingen idag eller imorgon, så jag hoppas på en fantastiskt hög summa, så jag kan köpa en ny.

Äntligen helg!

Så skönt med helg. Jag och Marcus har så gott som spikat semester. I mars. Känns ju jävligt skumt när man inte ens vet om man får jobba kvar i typ juli...
Anywhore, pratade med min chef som sa att vi kunde skicka in på måndag förmiddag = hela helgen på oss att prata med mina kära syskon i söder, för att kolla när vi kan hälsa på och sådär.


På tal om jobb då, så har jag så gott som bestämt att jag blir kvar på Vattenfall. Förhoppningsvis blir bästa Emma kvar också, tillsammans med mina superAmandor! Då känns det inte längre lika tråkigt att jobba kvar här. Men den som lever får se.

Men, nu dags att stänga av datorn och knata hemåt.

HELG!

Äntligen fredag. Solen skiner, smutsig snö ute = VÅR! Så underbart. Så efterlängtat. Så varmt. Så skönt. Så mysigt. Så tillfälligt!

I helgen väntar lite drinkblandning på 5ive. Tårta hos Andreas. Fest hos Amanda. Både skidskytte och längdskidor på TV:n.  Plusgrader. Kanske kan pallra mig ut i spåret en sväng själv. Ska bli helt magiskt skönt med helg! Wiiiho!

Kattvakt

Jag var kattvakt till Felix nu när Jonna var i Huvfudstaden. Och han är så söt! Även vild och galen... En eftermiddag när jag kom in har han rivit ner gardinstången. Han välter hinkar, drar runt tomma kartonger... Men han är så söt! Har inte så många seriösa bilder på honom och sådär, men här är en festbild iaf:

 

Funderingar om livet, och allt annat

Kan man göra mango-smulpaj?


RSS 2.0