Jaipur

Igar kom jag till Delhi. Flog fran Kathmandu. Gick relativt smartfritt... 5 eller 6 sakerhetskontroller pa flygplatsen i Kathmandu. Det ar fan hardcore. Nagra indiska brudar startade catfight langst bak i flyget. Haha, awesome!

Nar jag akte taxi fran flyget till till mitt hotell, sag jag en dod snubbe, som lag pa gatan. Ingen brydde sig. Ett gang gubbar satt typ 2-3 meter bort och dfrack deras javla chaite och latsades som ingenting. Det kryllade av flugor och ackel i ogonen och alla oppningar pa snubben. Jag kraks inombords varje gang jag tanker pa det. Tyvarr ar det, det enda jag ser nar jag stanger ogonen. Det ar formodligen bara borjan av vad man far se, men anda. Huvvaligen. For varje dag som gar i, inser jag hur javla bra man har det hemma i Sverige.

Nu ar jag iaf i Jaipur. Kom hit mitt pa dagen. Har hunnit besoka en fabrik dar de gor massa tyger och crap. Sedan en silverishverkstad, dar de tillverkar massa smycken, som ar unika for omradet. Imorgon ska jag titta pa slott och grejjer, och se hur shoppingen ar.

Har smakat olen har ocksa. Den var ingen hojdare. Nepalesiska everest var mycket battre! Indisk mat har jag atit mig less pa redan i Nepal. Aven spytt upp (ej att rekomendera, men svart att komma ifran).

Indiern pa guesthouset jag bor pa nu visste inte vad WiFi var. Det tycker jag ar roligt.


Hejsvejs!

pokhara

Jag hade skrivit ett långt inlägg om mina senaste dagar. Men Internet suger fett med bajs, så det publicerades såklart inte.

När jag var på väg till chitwan, en nationalpark 14 mil utanför kathmandu, så blockerade en by vägen. Polisen hade dagen innan dödat ngn i byn, och nu ville de ha kompensation. Det finns 2 sätt att transportera sig den sträckan på. Flyg eller motorfordon på vägen. Och de blockerar den stackars enda 2-filiga väg som finns. Haha... Lite skillnad jämfört med att starta en grupp på facebook och gråta ut i aftonbladet. 15 timmar tog det att ta sig till slutdestination. Då ska ni inte tro att de nepalesiska motorvägarna håller någon direkt standard. Ordinarie restid för dessa 14 mil, är 5 timmar...

I chitwan så fick jag åka elefant iaf! Det var skoj. Spana på noshörningar, krokodiler m.m. hängde med ett astrevligt par från frankrike! Gick även en djungelpromenad. Både på dagen och natten... Uj uj!

Har raftat också. Om jag hade varit smart och ofeg, hade jag åkt buss 2 h, raftat till chitwan, åkt buss 2 h till pokhara, och sedan härifrån flugit/bussat till Indien. Men nu är jag feg och osmart. Men ett tips iaf till alla framtida nepal-resenärer! Åk inte tillbaka till kathmandu i onödan. Men men!

På tisdag bär det av till Indien. Då har jag min lonely planet iaf, som förhoppningsvis gör att jag ger fan i omvägar i fortsättningen. Ciao!

cred



man måste ändå ge cred till nepaleserna som lyckas fixa el över huvudtaget.

kathmandu

Befinner mig i kathmandu på ett smutsigt hotellrum. Det är väldigt blandade känslor... Ifrågasätter mig själv då och då, varför i helvete jag skulle åka ensam? Men å andra sidan är det faktiskt skönt att inte behöva.anpassa mig till någon annan...

Är inne på min andra dag nu, och den värsta jetlagen har lagt sig. Än så länge har jag inte hunnit med så jättemkt. Har strosat runt i thamel mest... Gått vilse ett par ggr. Jag som har fantastiskt dåligt lokalsinne borde inte bli insläppt i en stadsdel som denna. Smala gator, mycket trafik, vänstertrafik, massa människor(och hundar), i kombination med att alla affärer ser likadana ut, och innehåller samma skräp..

Men! Jag har ju hittat tillbaka alla gånger hittills. Imorrn ska jag till busstationen kl 6 på morgonen. Det ska bli intressant. Om jag lyckas, väntar elefantsafari :) Nu ska jag bege mig ut för att få i mig nån föda. Gårdagens lunch gick lös på 14 kr, inräknat dricks och Cola. Blir svårslaget, men jag ska göra mitt bästa!

Arlanda

Just nu befinner jag mig på Arlanda, och är mer nervös än någonsin. Än så länge har det rullat på rätt hyggligt, bortsett från några tårfyllda avsked.

Jag sitter och spanar på hotell i Kathmandu just nu. Är fan omöjligt att bestämma sig för var man ska bo. Alla hotell ser ju ut som crap; hemsk inredning. Lär ju bli sjösjuk bara av att kliva in genom dörren i vissa rum. Men! Vad gör det när det kostar 30 spänn per natt?

Jag har anmält mig till konsulatet i Kathmandu att jag är på ingång. Ska checka in mitt bagage nu. Sen återstår endast att växla lite cash, och peta i mig någon slags föda.

Viktproblem

Min väska väger ca 14 kg när den är färdigpackad. Det känns som att jag har gjort något fel...

Resfeber

Jotack. Har nog aldrig varit så fantastiskt ostrukturerad och virrig förut. Verkligen noll fokus på vad jag gör, utan jag är bara och lyfter i saker....

Imorgon klockan 9.45 lyfter flyget från Umeå till Stockholm. 14.50 flyger jag från Stockholm till Doha. 09.40 på fredag flyger jag till Kathmandu. Ska anlända klockan 16.40 om allt går som önskat...Dvs om jag inte tappar bort mig själv eller krashar i Himalaya. Såååatte....

Har hunnit säga hejdå till världens bästa pappa. Även min fina andra halva Elin.

Nämen det här blir nog bra.

...

Ska ju till Sundsvall nu. Pratade med syster lite snabbt om hur mkt kläder man ska ha med sig...

Elin - Men du åker dit idag, i ett ombyte, sen kan du ha ett ombyte för imorrn. Och på lördag åker du hem i samma kläder som du åkte dit idag? Då räcker det väl om jag tar med mig lite underkläder och en tröja under armen?


Jag plockade ur 4 av mina 7 tröjor...

Jag ville stå på andra sidan!

http://www.vk.se/572755/bilagare-frias-fran-felparkering

Undrar om det räcker med att jag säger att jag aldrig hade som uppsåt att stå på sidan med jämna nummer?

Det sista bankgironumret man vill ha lagrat i sin internetbank

5051-6905


Mottagare: FELPARKERINGSAVGIFT TRANSPORTSTYREL

Nedräkningen har börjat

Imorgon är det endast en ynka vecka kvar! Jag är fasligt nervös, men det går nog finemang. Ska sätta mig och skriva en lista på adresser till folk som ska få vykort. Sen ska jag även kopiera ett par tusen kopior på mitt pass så jag kanske kan ta mig hem på något sätt om nån rånar mig på mitt pass. Någon som vet om man måste kopiera flera sidor? Kanske räcker med visumet och själva sidan med typ mig. Haha. 
-
-
Hur som helst. Måndag + tisdag var jag och Jonnis på kurs, Ansvarsfull alkoholservering. Tusen ggr mer intressant än vad jag förväntat mig. Sen är det alltid awesome att hänga med Jonna. Såatte. Synd att vi inte kommer att ses nu på typ 1,5 månad. Sen är vi hemma tillsammans i typ 2 veckor sen drar hon igen. ;(
-
-
Ikväll har jag myst med världens bästa Anna. Very very nice.
Det var alles, nu ska jag göra något vettigt av min natt.

So will someone come and carry me home tonight?

Absolut bästa just nu!

Once upon a time we fell apart

.
.

Oh, you really hurt me


Sommarkläder

För typ en vecka sen köpte jag ett sommarlinne. Igår köpte jag jeansshorts och sommarlinne. Liite för tidigt kanske. Eller? Nej! Jag drar till värmen om två veckor! hihihihi!
-
Imorrn ska jag gå på en kurs om ansvarsfull alkoholservering. Det blir nog bra. Sen ska jag även försöka köpa en ryggsäck. Och massa prylar som jag ska ha med mig på min färd. Sen! Torsdag! Sundsvall! Wiho!

Kathmandu

Enligt wikipedia (som är sanningen), så drabbas staden ofta av stora jordskalv. Det innebär att staden blir så gott som jämnad med marken. Stora skalv inträffar vart 75:e år. Senast var 1934. Nästa borde då ha varit 2010. Det var inget då... Så det borde komma ett typ när som helst. Jah...

RSS 2.0