HEMMA!

Nu är jag hemma i Umeå. Känns fantastiskt skönt. Har sovit typ 3 h de senaste 34 timmarna, men ändå. Jag har tagit mig en dusch, med varmt vatten (hela tiden) som inte luktade klor. Bara det är ju en känsla man saknat. Blev inte anfallna när vi gick ut från flygplatsen heller. Det luktade inte urin utanför dörren.
DÄREMOT, så har Norwegian slarvat bort min väska. Hade jag inte varit så jävla trött, så hade jag brytt mig. Men just nu är jag glad att allt av väsentligt värde (mobil, pass, kort, bankdosa, osv) fanns i mitt handbagage. Jag håller tummarna på att den kommer till Umeå med något morgonflyg, och till min dörr kort därefter. Jag har nämligen bokat tvättid imorgon klockan ett. Och jag vill verkligen verkligen verkligen tvätta. Och packa upp alla nya kläder som ligger och skrynklar till sig.

Men nu ska jag bädda ner mig i soffan och se serier. Äta lite popcorn eller ostkrokar. Det kanske låter gott.

tillbaka till verkligheten

Snart är det dags att kliva på första planet från Kuala Lumpur till Peking. 6 h ska det ta, och jag längtar efter att få sooova. Hoppas jag får odrygt sällskap bara. Marcus har redan lämnat landet och är i Singapore.

det är med blandade känslor som jag åker med nu. Har typ inga pengar vilket är tråkigt. Det känns som att jag har missat massa hemma... Allt är så förvirrande. Jag skulle vilja stanna några dagar till i regniga Malaysia och bara samla kraft...

Kuala Lumpur

Nu ar vi i Kuala Lumpur. Jamfort med Indiens storstader som jag varit i, sa ar denna tusen ganger renare. Den ar aven trevligare och mysigare. Lattare att ta sig fram och sa ocksa. Malaysia ar ju visserligen lite mer van turister an vad Indien ar.

Shoppingen har ar helt galen. Det ar dyrare an i Indien (men billigare an i sverige), men det finns sa sjuuuuukt mycket. Vi bor typ granne med times square, vilket ar en mall pa 11 vaningar. Bara det. Sen innehaller tre vaningar ett inomhusnojesfalt! Det kan inte bli battre an sa.

top news in india!

Ett nyhetsinslag på typ 20 min. Breaking news! Rubriken löd "honey, its adulteraded". Då har de upptäckt att några indier som säljer honung på gatan, har blandat ut den med sirap. De har hidden kameras, en uppjagad nyhetsläsare, exklusiva filmer bakom scenen liksom. De har allt! Och det är typ en familj på typ 8 pers som säljer en burk honung för 200 rupies (28 kr typ). Det är det största som hänt! Det är ingen fabrik som luras, utan en liten familj. Precis som alla andra gatuförsäljare. Men the honey is adulteraded. "and Yes, you've heard that right".

Jordbavning

Justja, nar vi var i Delhi, sa var det en jordbavning typ vaster om Delhi. 4,9 pa richterskalan. Och jag missade den! I Kathmandu hade jag en skrackblandad fortjusingskansla over att det finns en risk att det skulle komma en jordbavning och jamna staden med marken. Och dar fick jag ingen. I Delhi fick jag en, men jag missade den. Marcus kande den, och det tjatades om den pa tv i typ 24 h, trots att ingenting over huvudtaget kom till skada. Sa jag kanske inte missade nagot anda...

Javla Indien

Jag vet inte vad jag gor for fel, men vad jag an ater (forutom subwaymackor), sa far jag ont i magen och kraks. typ. Marcus skulle i princip sta och ata sopor med kossorna utan att det skulle handa nagot med hans mage. Vi delar alltid pa all mat, bara for att vi ska kunna smaka sa mycket som mojligt, men det ar alltid jag som blir sjuk. Fattar inte vad jag gor for fel. Problemet ligger kanske i att han dricker mer ol an vad jag gor... Hm...

Anywhore. Nu ar vi iaf i Bangalore, och lamnade Goa bakom oss med hjalp av en "volvo ac sleeper bus". Volvo har ett fantastiskt bra rykte om sig har i Indien! Spc deras bussar. Tyvarr innebar det oftast att de skriver ut en volvologga och tejpar fast bak pa bussen. Inne i bussen, typ pa ratten, star det typ bolvo.

Nu ska vi forsoka hitta nagon slags djungelsafari i Kerala. Hejsvejs

Mumbai och Goa

Nu var det visst ett tag sen jag skrev nagot.
Har iaf flugit fran Varanasi till Mumbai, vilket gick relativt smidigt. Eftersom Indien ar ett mycket omstandigt land, sa kan man inte anvanda sig av etickets. Det ar ju anda 2012.


Man kan anvanda sig av det, pa ett satt. Men for att ens bli inslappt pa flygplatsen, maste man ha en papperskopia av sin biljett. Och det hade inte vi, for vi trodde att Indien var med i matchen. MEn man fick skriva ut biljetten i ett bas som Air India hade utanfor. Dock visste inte killen i kassan vad en eticket var for nagot, sa han var mest bara forvirrad.
Med typ minus fyra minuter till godo, lyckades vi dock checka in bagaget och ta oss pa planet.


Mumbai ar fantastiskt dyrt - och vackert. Fin arkitektur, bade gammalt och nytt. Javligt dyrt boende, men desto billigare mat och alkohol. I Varanasi och Agra far restaurangerna inte servera alkohol egentligen. Om man inte serverar den i en kaffekopp eller ur en olburk. Pa kvittot kan man skriva dit alkoholen med en blackpenna lite inom parantes. Sa vi foredrog faktiskt Mumbai, dar man kunde kopa ol pa riktigt. Servitoren vi hade pa forsta stallet fragade tillochmed om olen var tillrackligt kall - innan han ens oppnade flaskan. Det kanske jag ocksa ska borja gora...


At iaf tills vi nastan sprangdes. Forsta natten roade jag mig med att ha feber och att krakas. Det var medium. Men efter en subwaymacka och en glass kan vem som helst aterhamta sig. Vi agnade oss mest at shopping i Mumbai. Vilket var AWESOME!


Allt ar mycket billigare, storre och intensivare an hemma. I en butik i Sverige dar det kanske skulle finnas tva anstallda, ar de i Indien 6-7 stycken. Det innebar att nar man ar i typ en Wranglerbutik och ska prova jeans. Kan man saga vilken modell och storlek man vill ha, sa hamtar de at en. sen kan man bara sta i provrummet och ge nya direktiv. Det ar inte lont att forsoka fa vara ifred. De ar alltid ett steg bakom en, oavsett var man gar, och fragar om de inte kan hjalpa till med nagot. Sa man far bara go with the flow, och njuta av att bli uppassad.


Vi akte nattbuss (sleeper, vilket innebar att man hade en sang i bussen) till Goa. Gick hyfsat smidigt. Fick ocksa testa att hoppa pa bussen pa indiskt vis (alltsa i farten) vilket var intressant. Vi borjade i norra Goa, i Calangute. Javligt skont att sola och bada! Dricka annu billigare ol. Bli matforgiftad. Det vanliga.
Ar less pa att konstant vara risig i magen, sa vi kopte oss varsin antibiotikakur. 10 riksdaler styck. Det kanns lagom!
Tog oss till sodra Goa med buss. Nu ska vi bege oss till stranden.


Har ar varat vader iaf: http://www.yr.no/place/India/Goa/Colva/long.html . Kan inte klaga!
Borjar dock sakna Sverige. Mest mat och vanner saklart. Men ocksa att ga pa gatan utan att krocka med kor, sophogar, irriterande indier, taxichaufforer, forsaljare, tiggare osv. Men snart ar jag hemma igen!


Puss puss

happy holi!

Just nu hänger vi i varanasi. Vi lyckades pricka in en hinduisk festival. Alla springer runt som galna och slänger färg på varandra. Det innebär att allt är rött, rosa, silver, grönt, svårt, blått, guld, gult osv. Folket är färgdränkta från topp till tå. Även gatorna, bilarna, kossorna, husen, hundarna... Alla går bananas iaf, och det är ju alltid kul.

Idag ska vi ta en promenad eller båttur längs ganges. Kanske även shoppa och mysa lite. Imorgon flyger vi till mumbai. Ska bli rätt skönt att slippa norra Indien. Nu har jag visserligen väldigt höga förväntningar då alla säger att folk är mer öppna och trevliga i södern!

Igår kom vi med tåg från agra. Tåg i Indien gick förvånansvärt smidigt. Det enda som egentligen var drygt och omständligt var att boka skiten. Vi lyckades boka via tågstationen till slut - även om inte det var tvärenkelt. I agra såg vi såklart taj mahal, vilket var jävligt mäktigt. Vi såg även agra fort. Vilket är typ tredje fortet jag ser i Indien. Blir inte så roligt efter ett tag... Kommer ständigt på mig själv att titta på fladdermöss, apor, fåglar och ekorrar istället för byggnaden. Hehe...


Konsten att aka tag i Indien.

Trots att Indien har typ varldens storsta jarnvagssystem och bla bla bla, ar det helt javla omojligt att boka tag. I forrgar skulle vi boka, via cleartrip.com. Men nu maste man tydligen ha indiskt telefonnr for att ens kunna boka tagbiljetter. Vi hade inget sa vi svor lite, och tankte att vi skulle ga till tagstationen och kopa biljetter dar istallet.

Ha-ha. Det tar typ 15 min att ga dit, pa vagen dit hinner typ 4 pers beratta for oss att turistcentret har flyttat, ar stangt pa sondagar och att det aldrig har funnits dar. Allt for att de ska kunna fa provision da de vill att vi ska ga till typ deras kusin, och boka biljetter dar istallet. New Delhi tagstation ar ett straff utan dess like. Det luktar urin, ar fantastiskt mkt folk, och ar allmant jatteackligt.

Vi lyckades saklart inte att boka biljetter. Vi gav upp efter typ en timme. Istallet kopte vi ett indiskt simkort, och nu hade jag tankt boka biljetter. SJALVKLART sa ar redan numret upptaget (?) pa den indiska tagsidan. Sa nu ar vi tillbaka pa ruta javla ett. Helvetes satans javla skit, vilket mongolit land vi ar i just nu.

Shop until you drop

Har avverkat annu en dag i Jaipur. Har varit pa ett monkeytemple och matat apor. Aven city palace. Imorgon ska jag forsoka ta mig till Amber Fort innan jag beger mig till Delhi igen. Marcus anlander till Delhi imorgonnatt. Ska bli javligt skont med 190 cm manligt sallskap. Haha. Nu ar det fardigspottat efter mig. For det gor indier ibland. Spottar efter mig. Harklar sig och ar allmant dumma i huvudet.

Men! Var pa ett shoppingcenter idag ocksa. Fick halla hart i stalarna. Ett par Levisjeans kostar 350 kronor. Allt ar helt galet billigt, allt ifran deras version av HM-klader, till marken som Levis, Puma osv. Allt kostar typ en tredjedel mot vad det gor hemma. Jag nojde mig dock med ett par sandaler och en kjol. Ska dock utforska mera shoppingcenter i Delhi!

varmt

det ar sa varmt. Jag tror jag avlider.

RSS 2.0