Judas

Idag fick alla gå hem från skolan vid 15-tiden pga Judas. Eller Simone, som stormen heter nuföritden. Jag tycker att det är mycket roligare om den kallas för Judas, så jag tänkte göra det ändå. 
 
Jag var på gymmet vid två, och när jag hade tränat klart, så ringde Hilda och sa att alla skulle gå hem. Värdelöst. Jag hade värsta planerna på att styra upp mitt liv inför den kommande läsperioden, samt gå på pubforumet. Men inte det inte, utan jag gick hem direkt istället. Skolan var snälla och skickade ut mail och sa att man skulle ta sig hem och stanna inomhus resten av dagen. I mailet hade de bifogat en del bra länkar: 

www.smhi.se 
www.krisinformation.se 
www.vasttrafik.se 
www.sj.se 
http://www.science.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter%20Detalj/havsforsurning-forsamrar-matsmaltningen-hos-sjoborrar.cid1188439
 
 
 
För är det något jag under över, såhär i Judas-tider, så är det väl ändå hur havsförsurningen försämrar matsmältningen hos sjöborrar. Verkligen. 
 
Sleeping At Last – Turning Page

COUNTING THE STARS

IDAG HAR JAG SUTTIT OCH KOLLAT PÅ LITE OLIKA GREJER MAN KAN PLUGGA UTOMLANDS. JAG FASTNADE FÖR EN UTBILDNING I INDIEN (JA, JAG VILL PLUGGA I INDIEN), MEN DET VAR TYP FREDS- OCH KONFLIKTHANTERING. VET INTE RIKTIGT HUR JAG SKA FÅ IHOP DET MED MIN CIVILINGENJÖRSUTBILDNING. MEN VI FÅR SE. JAG BORDE KANSKE PLUGGA EKONOMI. MEN DET VERKAR INTE FINNAS SÅ MYCKET VETTIGT I INDIEN. SÅ JAG KANSKE BORDE BYTA LAND. MEN VI FÅR SE!
 
NÅVÄL, NU SKA JAG FORTSÄTTA FIRA DEN INTERNATIONELLA CAPS LOCK-DAGEN GENOM ATT KOLLA PÅ CHAMPIONS LEAGUE OCH ÄTA BEN AND JERRYS. MILAN LEDER FÖR TILLFÄLLET MED 1-0 SÅ JAG ÄR LYCKLIG!

Dear Darlin'

Termodynamiktentan slaktade mig. Så gjorde även 90 minuter spinning som jag, Bella och Tove körde, 30 minuter efter tentan. Jag gillar att vara trött psykiskt och fysiskt, även om detta kanske var lite i överkant. 
 
Nu är det bara att ladda om inför en till tenta på lördag. Sen får jag äntligen dricka några öl och fira att jag överlevt denna läsperiod. Tills dess har jag inget liv, och därför inget vettigt att skriva. Adjö. 

Tentaångest

 

Now you've hit a wall and you hit it hard

Idag har jag gjort den kanske bästa prokrastineringen i mitt liv. Studiebesök på Göteborgs Kex. Fattar ni, en kexfabrik! Massa, massa kakor på löpande band. Och jag som älskar kakor. Arbetsmässigt, så kanske det inte är världens bästa bransch, då de hade typ tre processingenjörer. Men det var ändå väldigt trevligt. Och om jag inte sagt det; så älskar jag kakor. Jättemycket. 
 
Precis som man förväntar sig av ett studiebesök på en kexfabrik så fick vi kex. Jättemånga. Plus att de visst hade en liten butik med "andra sorteringens" kex. Jag vet inte riktigt vad det innebär. Jag vet inte heller om jag bryr mig. Men jag köpte iallafall mera. 
 
 
Alla kakor på bilden är tyvärr inte mina, även om det hade varit fantastiskt. Om jag bara spårade ur och köpte tonvis med kex. Nog för att typ 6-7 paket på bilden är mina. Men still. Hade kunnat få mer gratis. Hade kunnat spåra ur mer än vad jag gjorde. Och imorse upptäckte jag att batteriet i min badrumsvåg är slut. Coincidence?
 
Nu ska jag försöka sova, även om jag inte vill. Mardrömmarna vill liksom inte försvinna. Och det är inte så bra, med tanke på att jag är jävligt trött och behöver massa sömn inför tentaplugget. Som tur är så regnar det ute, och det brukar ju söva de flesta. Godnatt.
 
 
 

bajsbajsbajs

Har fortsatt drömma mardrömmar hela den här veckan. Trots att kroppen gör ont av sömnbrist, så vill jag egentligen inte sova...

What if I lose it all?

Alltså måndagar. Guds straff till mänskligheten. Jag inledde denna fantastiska måndag med att drömma mardrömmar hela natten, för att kliva upp klockan sju och tvätta. Tänkte ta mig en liten nap medans första maskinen var igång. Drömde mardrömmar igen. Känns precis som när jag käkade malariaprofylax. Sjukaste drömmarna. Självklart har jag också haft 0 studiemotivation, ont i huvudet och sockersuget from hell. Hela dagen lång. Men jag avslutade desto bättre, med ett bra pass på gymmet, och sedan ett långt välbehövligt samtal med Jonnis. Nu vill jag bara självdö i några timmar och vakna upp till en trevligare dag. Godnatt.

This city's killing me

Nu är det inte så länge kvar till första tentan för terminen. Termodynamik.  Så det känns (för en gångs skull) riktigt roligt! Vet inte direkt om jag kommer att klara den, men det är iallafall skoj. Om ca två veckor väntar tenta nummer två. Tillämpad matematik. Man hör ju på namnet hur fruktansvärt tråkigt det är... den har jag inte heller så stora förväntningar på.
 
Träningen börjar ge resultat, och jag börjar få muskler på ställen jag inte visste fanns. Typ armarna. Så än finns det hopp för öppet spår! 
 
I övrigt är jag inte så taggad på livet. Jag är så sjukt tacksam över mina fantastiska vänner som gör livet och tentaplugget så mycket roligare. Och koffein. Jag är tacksam över koffein också. Det är amazing.  
 
För att avsluta en meningslöst inlägg, så vill jag citera Tove från en föreläsning vi hade med en lärare som saknar tavelteknik och en läsbar handstil. "Alltså Sara... står det näsch, eller några?". Hehe. Alla hans vokaler ser likadana ut. Och u, v, h, n ser också likadana ut. Han sparar in på så himla många bokstäver, då hans eget lilla alfabet består av ca åtta bokstäver. Vilket kan vara praktiskt, men oftast inte.

Ångest.

Jag har haft ångest över mitt liv i ett par dagar. Tanken på att jag faktiskt snart skulle kunna vara klar civilingenjör stör mig lite. Jag vill jobba! Men nu har jag typ fyra år kvar. Och ikväll, när jag försökte bota min ångest, hittade jag den här bilden: 
 
Helt plötsligt försvann min ångest, och jag ångrar inte en enda dag under mina tre sabbatsår. 
 

RSS 2.0